Полезни съвети и указания


Има много програмни средства, които Ви помагат да направите използването на Интернет по-сигурно за Вашите деца.

Безопасни пароли
Няма точно определени правила за определяне на безопасни пароли. Един от начините е да си изберете добре познато изречение и да вземете първата буква от всяка дума. Например: ’Our Martin was born in 99’, което ще даде парола OMwbi99. Лесно за запомняне и трудно за отгатване или налучкване. Никога не използвайте парола, която може лесно да се отгатне (например името на домашния Ви любимец).

Филтър за търсене в Мрежата на Майкрософт (MSN)
Децата знаят как да използват Търсещи машини, но не всички знаят как да избегнат Интернет връзки, водещи към сайтове с неподходящо съдържание. Филтърът на Търсачката на Майкрософт изключва неподходящите връзки от списъка с резултатите от съответното търсене. За филтриране на по-високо ниво, може да използвате настройките за безопасно търсене, представени на следната уеб страница  http://search.msn.co.uk/settings.aspx

Забележка! Не забравяйте да запазите настройките, когато ги промените. За да деактивирате филтъра, се върнете към страницата с настройки на търсенето и изберете по-умерено филтриране или изцяло премахнете филтъра. Не забравяйте да запазите новите настройки, за да сте сигурни, че промяната е извършена.